
Etkinlik Türü : FOTOĞRAF VE KOLAY YÜRÜYÜŞ
Etkinlik Tarihi :23.02.2019 Cumartesi
Etkinlik Süresi :GÜNÜBİRLİK
Katılımcı limiti :15 Kişi
Faaliyet Sorumlusu : Sait YİĞİT - Erol GEYGEL
Sariyer/Bahçeköy de Atatürk Arboretum a gidiyoruz. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Orman Genel Müdürlüğü nün iş birliği ile Bahçeköy-Kilyos yolu üzerinde 1949 da kurulan Atatürk Arboretumu, bugün 296 hektarlık bir alan üzerinde dünyanın değişik köşelerinden getirilmiş birbirinden farklı 2000 den fazla canlı ağaç bulunan ağaç müzesinde hem yürüyüp hem de orman gezisi yapacağız. ( Belgrat Ormanlarına giriş yapabiliriz. )


Atatürk Arboretumu, İstanbul un huzur veren gizli bahçesi gibi özel bir yer. Tamamıyla doğayla baş başa kalıp yeşilin her tonunu görebileceğiniz, kuş sesleri arasında huzuru hissedebileceğiniz bir ağaç müzesi. Fotoğraflardan bildiğiniz arboretumu yaşamak, havasını içinize çekmek için atlayın gelin. İster mis gibi bir bahar mevsimi olsun, ister yağmur, sis ve karlı bir kış veya sarı renkleriyle sonbahar, dört mevsim gidilebilecek bir güzellik burası.
Atatürk Arboretumu, İstanbul Sarıyer de, Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde yer alıyor. Arboretumu, gölet ve yürüyüş yolları, temiz havası, yemyeşil bitki örtüsü ile huzur saçan bir yer. İki adet gölet ve göletlerde yüzen kuğular, ördekler var. Hatta şanslıysanız sincap dahi görebilirsiniz. İstanbullular böylesi bir doğal yaşam alanına sahip oldukları için mutlu olmalılar. Doğa tutkunları için şehrin yanı başında muazzam bir stüdyo gibi.

ULAŞIM :
Atatürk Arboretumu Nerede, Nasıl Gidilir?
Araç İle: Sarıyer yönünde Büyükdere Caddesi istikametinde Hacıosman a gelindiğinizde tabelaları takip edebilirsiniz. Bahçeköy yoluna saparak ilerleyiniz. Bahçeköy e geldikten sonra, İstanbul Ünivers. spor salonunun karşısındaki Kemerburgaz Yolunun sol tarafından dönerek 400-500 m ilerledikten sonra solda arboretumu görebilirsiniz. Ayrıntılı yol bilgisi için aşağıdaki Krokimizi inceleyebilirsiniz.
Toplum ulaşım araçları ile: Toplum ulaşım araçlarını kullanarak gitmek isteyenler Sarıyer yönünde Büyükdere Caddesinden Belgrad ormanına doğru giderken sol tarafta giriş kapısı görünüyor. Hacıosman da metrodan indikten sonra her 15-20 dk. bir kalkan 42HM numaralı Bahçeköy otobüslerine binerek 20 dakikalık yolculuk dan sonra Bahçeköy den inip, Kemerburgaz yolundan 450 m kadar yürüyerek ulaşabilirler.
İett Hatları: Sarıyer-Bahçeköy & Taksim-Bahçeköy & 4.Levent-Bahçeköy
*** SAAT 11:00 DA ETKİNLİK BAŞLIYOR.
Arboretum giriş ücreti Hafta sonu: Öğrenci 7,5 TL. Normal 20 TL.
Yiyecek sokmak yani piknik yasak, ayrıca profesyonel çekimler ücretli olduğu için profesyonel makinenizi getirebilirsiniz ancak tripod yine yasak.
Etkinliğimiz 5 saat civarında sürecektir. Grubun performansına ve hava şartlarına göre arboretumdan Belgrad Ormanına geçilerek kısa bir orman yürüyüşü de yapılacaktır.
Etkinlik bitiminde dileyenler Hacıosman veya Taksime dönebileceği gibi, bu güzel günü Sarıyer de balık ürünleri yiyerek de noktalayabiliriz.
Yanımızda Getirmemiz Gereken Malzemeler
1- Mevsimi uygun kıyafetler. Gerekirse Yedek
2- Uygun ayakkabı
3- Yağmurluk , tozluk ve Panço (Gerekebilir)
4- Yiyecek ve içecek
5- Sıcak Su, içecek Çay Gibi... (Termos)
4- Kafa veya El Feneri (Tedbirli olmak her zaman iyidir)
5- Hasta olanlar için ilaç / ilk yardım malzemesi
ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR. BU NEDENLE ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR.
NOT : Bu etkinliği Tursab A acenta gurubu,8273A sicil numaralı GLEE Turizm ile organize etmekteyiz
Faaliyet Sorumlusu : EROL GEYGEL 0545 658 48 73 Sait YİĞİT : 0532 335 4984

(Tursab no: 8273) AIT ETKINLIKLERDIR.
KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DIKKATINE:
1-Kamptrek 8273
Tursab Nolu Glee Turizm e ait etkinliklerin
sosyal ag platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt disi gezileri 1618
sayili Seyahat Acenteleri Kanunu geregince, tüm yasal haklarimizin korunabilmesi
amaci ile Kültür ve Turizm Bakanligi Seyahat Acentesi Isletme belgesine sahip A
Grubu seyahat acentasi Glee Turizm tarafindan organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylasim
esasina dayanmaktadir.(Paylasim Esasi : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini
kapsamaktadir. ) Katilacagim dediginizde sizin sözünüze güvenilip islem
yapilir. Bu yüzden dolayidir ki katilacagim dediginizde katilmasaniz bile
katilim ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasindaki son iptal tarihinden sonra
etkinlige katilamayan dostlarimiz eger yedek katilimci yoksa iptal eden katilimci
ücretin tamamini ödemekle yükümlüdür.
4-Sehir disi etkinliklerde seyahat sigortasinin yapilabilmesi için TC
kimlik no gereklidir.
5-Doga Yürüyüslerinde katilim ücreti disinda her hangi bir
ücret belirtilmez. Yeme - içme kisinin kendine aittir.
6-Bazi etkinliklerimiz efora dayali etkinlikler oldugu için,
Kalp, sara, pihtilasma vb özel hastaliklari için sakincali olabilir, Katilmak
isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katildiginiz taktirde ; dogaya ait risklere
muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere
katilmalidirlar. Bu riskler; her türlü dogal afetler,( sel , yangin,tas
düsmesi, suda bogulma , toprak kaymasi, yildirim vb), vahsi hayvan, yolu kaybetme,
geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize
katilacak kisiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan basina
gelebilecek olaylari kabullenmis olarak gelmelidirler.
8 -Dogada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacimiz sizlerle eglenceli ve güvenli bir yürüyüs
gerçeklestirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emege saygi çok önemlidir.