BÜYÜKADA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ (Perşembe )

Paylaşın
Faaliyet detayları
  • Tarih: 25.06.2020 Perşembe
  • Etkinlik süresi Günübirlik
  • Etkinlik Türü : KOLAY DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
  • Mesafe 14 KM
Doğa yürüyüşü Lideri
  • Sait YİĞİT
  • Puanı 1935
    Katıldığı etkinlik 205
    Yürüyüş mesafesi 2559 km
    Düzenlediği etkinlik 180
  • İletişime geç
SAİT YİĞİT - EROL GEYGEL SORUMLULUĞUNDA

BÜYÜKADA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
25 HAZİRAN 2020 PERŞEMBE

Etkinlik katkı bedeli 20 TL




Büyükada'da 12 -  14  km'lik kolay bir yürüyüş yapacağız.
10:00 da Eminönü'nden vapur kalkıp Kadıköy'e uğruyor. Anadolu yakası Bostancı'dan gelebilir. Vapur erken doluyor, 10 dakika önce gelmenizi tavsiye ederiz.
11:45 de Büyükada KÖŞEM lokantasında buluşuyoruz (saat kulesinden sola giden cadde üzerinde). Aç olanlar yemek yiyor,
12:15 Yürüyüş başlıyor, Adanın güzelliklerini adımlayarak, dünyanın en büyük ahşap konağını gezerek, adanın arkasında kayalıklarda yemek molasından sonra Aya Yorgi kilisesine varıyoruz. Aya Yorgi'nin bulunduğu tepedeki muhteşem manzara eşliğinde çaylarımızı ve içeceklerimzi alabiliriz. İsteyene alkol de var. Restaurantta bira,köfte,patates vs. satılıyor.
18:15 veya sonraki vapur seferiyle eve dönüş.
Not: Hava şartlarına göre giyinelim. İnce giyecekler tercih edilmeli. Vücut ısındıkça kat kat inceltilir veya kalınlaştırılır.
*  Boğazlı yürüyüş botu giyiniz. Boğazlı bot ayak burkulmalarını önler. Bir kişinin sakatlanması bütün grubu geciktirir.
*  Yürüyüş süresinde atıştırmalık kuruyemiş, meyve ve sandviç, 1,5 litre su bulundurun.
* Herkes kendi ilk yardım malzemesini bulundurmakla sorumludur, (kişisel ilaçlar, sargı bezi, yara bandı vs.)


BÜYÜKADA : Marmara'nın cennet adası, Prens adaları içinde en görkemlisi olan Büyükada'da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarihi boyunca Rum ve Türk kültürlerinin özellikleri ile harmanlandığı Büyükada'nın gezilecek yerleri, görülecek güzellikleri masmavi denizin ve yemyeşil ağaçların içinde bizleri beklemektedir.  Eski adı Prinkipos olan Büyükada iki tepenin arasında kalan, tarih boyu ünlü devlet adamlarının sürgün edildiği, Türk ve Rum aydınlara ev sahipliği yapan, huzuru ile büyüleyen Büyükada'ya yaz -kış yerli ve yabancı turist akını olmaktadır. Adanın zenginliklerini duyan herkes adayı keşfetmeye başlamıştır.
1. Hristos Manastırı : İstanbul'un Prens Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada'da yer alan Hristos Manastırı'nın tarihinin Bizans dönemine dayandığı düşünülmektedir. İmparator I. Comnenus tarafından 1158 yılında hazırlanan bir listede manastırdan üstü kapalı olarak bahsetmesi ise bu kanıyı destekler niteliktedir. Osmanlı döneminde manastırın ayakta kalması çeşitli bağışlarla sağlanmıştır. Özellikle Rum bezir yağı tüccar loncası ve Feneriote asilzadesi Pascharnikos Christodoulos Vlachoutsis manastıra destek vermişlerdir.


2. Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı : Büyükada'da nereler gezilir dediğimizde aklımıza ilk olarak Aya Yorgi Kilisesi gelmektedir. İlk olarak 1751 yılında küçük bir kilise olarak inşa edilen yapı uzun yıllar manastır olarak da hizmet vermiştir. Çan kulesinin yanındaki bina 1905 yılında inşa edilmiş ve dört yıl sonra da kullanıma açılmıştır. Bugün sadece kilise olarak kullanılan yapı, Ortodoks inancında oldukça önem taşımaktadır. Büyükada'ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken Aya Yorgi'de 23 Nisan - 24 Eylül tarihleri arasında dua ediliyor. İnançlarına göre eğer dileğiniz kabul olursa zeytinyağı alarak kiliseye bağışlamanız gerekiyormuş. Büyükada'da gezi yapacaksanız Aya Yorgi'ye yürüyerek çıkmanın "yarı hac" olduğunu bilmelisiniz.


3. Rum Yetimhanesi : Dünyanın en büyük ahşap yapısı olan ve hala tüm ihtişamıyla duran Rum Yetimhanesi Büyükada'da gezilecek yerler rotanızın başına almanız gereken bir yer. 1898-99 yılları arasında "Mimar-ı Şehir" ünvanlı Alexandre Vallaury (1850-1921) tarafından otel olarak inşaatına başlanan yapı II.Abdülhamit'ten gerekli izinleri alamayınca satışa çıkarılmıştır. Rum Patriği tarafından cemaatin varlıklı ailelerinden Zarifi ailesinin almasını sağladığı bina daha sonra 1911-64 yılları arasında Rum yetimhanesi olarak kullanılmıştır. 1964 yılından beri kullanılmayan yetimhane tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Adaya gelenlerin akınına uğramaktadır. Siz de Rum yetimhanesini Büyükada'da gezilecek yerler listenizin başına alın!
4. Reşat Nuri Güntekin'in Evi : Büyükada'da görmeniz gereken yerlerden biri de ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin'in evidir. Ada Müzesi'nden hemen sonra yer alan evde yazarın eşyaları, kullandığı odalar sergilenmektedir. Muhteşem bir köşk ve mimari sizi bekliyor.

EROL GEYGEL : 0545 658 4873
SAİT YİĞİT : 0532 335 4984
KAMPTREK GRUBUNA KATKI BEDELİ : 20 TL
NOT : ETKİNLİK EN AZ 15 KİŞİYLE YAPILACAKTIR. 


 BU SİTEDEKİ TÜM ETKİNLİKLER 

(Tursab no: 8273) AİT ETKİNLİKLERDİR.

KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DİKKATİNE:
1-Kamptrek  8273 Tursab Nolu Glee Turizm'e ait  etkinliklerin sosyal ağ platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt dışı gezileri 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu gereğince, tüm yasal haklarımızın korunabilmesi amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentesi İşletme belgesine sahip A Grubu seyahat acentası Glee Turizm tarafından organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylaşım esasına dayanmaktadır.(Paylaşım Esası : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini kapsamaktadır. ) Katılacağım dediğinizde sizin sözünüze güvenilip işlem yapılır. Bu yüzden dolayıdır ki katılacağım dediğinizde katılmasanız bile katılım ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasındaki son iptal tarihinden sonra etkinliğe katılamayan dostlarımız eğer yedek katılımcı yoksa iptal eden katılımcı ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür.
4-Şehir dışı etkinliklerde  seyahat sigortasının yapılabilmesi için TC kimlik no  gereklidir.
5-Doğa Yürüyüşlerinde katılım ücreti dışında her hangi bir ücret belirtilmez. Yeme - içme kişinin kendine aittir.
6-Bazı etkinliklerimiz efora dayalı etkinlikler olduğu için, Kalp, sara, pıhtılaşma vb özel hastalıkları için sakıncalı olabilir, Katılmak isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katıldığınız taktirde ; doğaya ait risklere muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. Bu riskler; her türlü doğal afetler,( sel , yangın,taş düşmesi, suda boğulma , toprak kayması, yıldırım vb), vahşi hayvan, yolu kaybetme, geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize katılacak kişiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan başına gelebilecek olayları kabullenmiş olarak gelmelidirler.
8 -Doğada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacımız  sizlerle eğlenceli ve güvenli bir yürüyüş gerçekleştirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emeğe saygı çok önemlidir.