CUMHURIYET KÖYÜ - POLONEZKÖY KOLAY YÜRÜYÜS

Paylaşın
Faaliyet detayları
  • Tarih: 29.10.2025 Çarşamba
  • Etkinlik süresi Günübirlik
  • Etkinlik Türü : ÖZEL ARAÇLI ULAŞIM
  • Mesafe 13 KM
Doğa yürüyüşü Lideri
  • Erol GEYGEL
  • Puanı 3598
    Katıldığı etkinlik 254
    Yürüyüş mesafesi 3771 km
    Düzenlediği etkinlik 214
  • İletişime geç
29 EKIM'DE CUMHURIYET YÜRÜYÜSÜ


 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMI DOGA YÜRÜYÜSÜ 

 *** Kendi Aracinizla Katilim *** 

BULUSMA NOKTASI   :  Beykoz – Cumhuriyet Köyü 
ETKINLIK TARIHI        :  29 Ekim 2025 Çarsamba
ETKINLIK TÜRÜ          : Günübirlik
MESAFE/SÜRE            : 12 - 14 Km / 4-5 Saat
YÜRÜYÜS TÜRÜ         : Kolay  ( 5 üzerinden 2 )
BULUSMA SAATI        : 10:00 - 10:30


      Günaydin dostlar, hepiniz hos geldiniz.
Bugün sadece bir doga yürüyüsüne degil, Cumhuriyetimizin 102. yilini kutlamak için, anlami derin bir rotaya adim atiyoruz.

Burasi, Türkiye’de “Cumhuriyet” adini ilk kez alan köy: Beykoz Cumhuriyet Köyü.

Tam da bu özel günde, adini Cumhuriyet’ten alan bu topraklarda, özgürlügü, dayanismayi ve doga sevgisini yeniden hissedecegiz.

Yürüyüsümüz Cumhuriyet Göleti çevresinde devam edecek, Polonezköy’ün yemyesil sinirlarindan geçerek yine basladigimiz bu anlamli köyde son bulacak.

Bugün, atalarimizin bize emanet ettigi Cumhuriyet degerlerini; birligimizi, dostlugumuzu ve dogaya olan saygimizi adimlarimiza yansitiyoruz.

Yürürken sadece yollari degil, Cumhuriyet’in açtigi aydinlik ufuklari da hatirlayalim.

Cumhuriyetimizin 102. yili kutlu olsun!
Yasasin doga, yasasin Cumhuriyet!

 CUMHURIYET KÖYÜ : Istanbul'un Anadolu yakasinda yer alan Cumhuriyet Köyü, kuzeyde, Ögümce, Bozhane ve Kiliçli Köyleri, güneyde, Üsküdar ilçesi, doguda Ömerli Beldesi, batida Polonezköy ile çevrilidir. Eskiden Çavuslu Çiftligi olarak bilinen ve Hüseyin Pasa'ya ait olan bu sirin yerlesim alani daha sonra Yahudi asilli Harry Akkerman tarafindan satin alinmistir. Ancak 1928 yilinda köy, Bulgaristan'dan gelen Mehmet Çoker, Fevzi Tunali ve Tirenikli Mustafa ve onlarla birlikte gelen 33 aile tarafindan satin alinir.  Akkerman'a 55.000 lira ödeyerek köyü alan ailelere, 1928 ile 1929 yillari arasinda Rusçuk'tan gelen Bulgaristan Türkleri de katilir.              Köyün hem kaderi hem de ismi, Atatürk'ün 1937'deki ziyareti ile degisir. Bu sirin yerlesim alanini begenen Atatürk, çesitli girisimler neticesinde buranin çagdas bir orman köyü olmasi noktasinda önemli adimlar atar. Net bir ismi olmakla birlikte Çavuslu Çiftligi olarak anilan bu köye "Cumhuriyet" ismini uygun görür. Köy sakinleri de Atatürk'ün bu jestlerine karsilik ona 5 dönümü bulan araziyi hediye eder ve sonralari bu alana çam fidanlari dikerek, zamanla 500 dönümü bulan bu alani tamamen agaçlandirirlar. Bu mese korusuna Atatürk Korusu adi verilmistir.


 PARKUR BILGISI : Parkurumuz Cumhuriyet köyünden basliyor. Yaklasik 12 - 14 km civarinda bir parkur, Cumhuriyet Göleti patikalar orman içi yollar muhtesem bir dogada yürüyüp, baslangiç noktamiz olan Cumhuriyet köyde yürüyüsümüzü bitirecegiz. Yürüyüsümüz RING olacagindan isteyenler kendi araçlari ile etkinlige katilabilirler.
Bulusma konumu: WhatsApp grubunda bildirilecektir 
137 Kavacik Cumhuriyet köyü otobüsü Beykozdan Cumhuriyet Köyüne gider. 138 Ümraniye Cumhuriyet köyü otobüsü de Cumhuriyet köyüne gider.
Kavacik tarafinda gelenler için Polonez köyü geçtikten sonraki ilk köy, Riva tarafinda gelecekler içinde Bozhane köyünden sonraki köy.

ETKINLIK ÜCRETI : ( Rehberlik ve Acenta Giderleri )
Kendi araciyla katilim ücreti: 300 TL 
KAMPTREK RUHU

KAMPTREK, gezgin ruhla hareket eden bir doga sporlari grubudur.
Bizler bir yere varmak için degil, kesfetmek için yürürüz.
Ekip arkadasligi, paylasim ve emege saygi bizim için her seyden önemlidir.



 BU SİTEDEKİ TÜM ETKİNLİKLER 

(Tursab no: 8273) AİT ETKİNLİKLERDİR.

KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DİKKATİNE:
1-Kamptrek  8273 Tursab Nolu Glee Turizm'e ait  etkinliklerin sosyal ağ platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt dışı gezileri 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu gereğince, tüm yasal haklarımızın korunabilmesi amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentesi İşletme belgesine sahip A Grubu seyahat acentası Glee Turizm tarafından organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylaşım esasına dayanmaktadır.(Paylaşım Esası : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini kapsamaktadır. ) Katılacağım dediğinizde sizin sözünüze güvenilip işlem yapılır. Bu yüzden dolayıdır ki katılacağım dediğinizde katılmasanız bile katılım ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasındaki son iptal tarihinden sonra etkinliğe katılamayan dostlarımız eğer yedek katılımcı yoksa iptal eden katılımcı ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür.
4-Şehir dışı etkinliklerde  seyahat sigortasının yapılabilmesi için TC kimlik no  gereklidir.
5-Doğa Yürüyüşlerinde katılım ücreti dışında her hangi bir ücret belirtilmez. Yeme - içme kişinin kendine aittir.
6-Bazı etkinliklerimiz efora dayalı etkinlikler olduğu için, Kalp, sara, pıhtılaşma vb özel hastalıkları için sakıncalı olabilir, Katılmak isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katıldığınız taktirde ; doğaya ait risklere muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. Bu riskler; her türlü doğal afetler,( sel , yangın,taş düşmesi, suda boğulma , toprak kayması, yıldırım vb), vahşi hayvan, yolu kaybetme, geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize katılacak kişiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan başına gelebilecek olayları kabullenmiş olarak gelmelidirler.
8 -Doğada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacımız  sizlerle eğlenceli ve güvenli bir yürüyüş gerçekleştirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emeğe saygı çok önemlidir.