KARABÜK YENİCE ORMANLARI TREKKİNG

Paylaşın
Faaliyet detayları
  • Tarih: 3.07.2021 Cumartesi - 4.07.2021 Pazar
  • Etkinlik süresi 2 Gün
  • Etkinlik Türü : ÇADIR KAMPI
  • Mesafe 30 KM
Doğa yürüyüşü Lideri
  • Erol GEYGEL
  • Puanı 3648
    Katıldığı etkinlik 259
    Yürüyüş mesafesi 3842 km
    Düzenlediği etkinlik 219
  • İletişime geç
YENİCE ORMANLARI ÇADIR KAMPI

YENİCE ORMANLARI ÇADIR KAMPI ve TREKKİNG

(Türkiye nin en büyük blok ormanı )

( 03 - 04 TEMMUZ 2021 )


Muhteşem doğası , içerdiği yaban hayat ve bitki çeşitliliğiyle dikkat çeken, 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından acil olarak korunması gereken 100 sıcak nokta dan biri ilan edilen Yenice Ormanlarına gidiyoruz. Kamp alanımız Yenice Eğriova Göleti.

İÇERİK                           : Çadır Kampı - Trekking
FAALİYET SÜRESİ        :  1 gece 2 gün
ETKİNLİK BÖLGESİ       : Karabük Yenice
ETKİNLİK MALİYETİ     : Kişi Başı 420 TL (Çiftli oturmalı)


PROGRAM 

1.GÜN ( 03 TEMMUZ CUMARTESİ ) :  YENİCE - KELTEPE ZİRVE - SORGUN YAYLASI - EĞRİOVA GÖLETİ
Cumartesi sabah Yenice Ihlamur Terasta eşsiz manzara karşısında kahvaltı keyfiyle etkinliğe başlıyoruz. Kahvaltı ve kısa Ihlamur Teras keşfinden sonra Keltepe Kayak merkezine çıkıyoruz. Kayak merkezinde kamp malzemeleri arazi aracına yükleyip yürüyüşe hazırlık yapıyoruz. Saat 13:00 gibi Keltepe Kayak Merkezi, Sorgun yaylası, Eğriova Göleti rotasını yürümeye başlıyoruz. Rota 8 ve 12 km lik2 alternatifli olup zamanın durumuna göre biri tercih edilecek. Saat 16:30 gibi çadır kampını kuracağımız Eğriova Göletine varıyoruz ve çadır kampını kuruyoruz.
TREKKİNG : Keltepe Kayak Merkezi - Sorgun Yaylası - Eğriova Göleti : 8 yada 12 Km

2. GÜN ( 04 TEMMUZ PAZAR ) :  KAVAKLI TABİAT PARKI ANIT AĞAÇLAR - SUBATAN YAYLASI
Kahvaltı ve çadır kampını topladıktan sonra, kamp yerinden Subatan yaylası ve seyir terasına arazili araç ile 2 seferde nakil yapıyoruz, Subatan seyir terasında 1 saat geçirildikten sonra tekrar arazili araçla anıt ağaçların bulunduğu Alberetum alanına (Kavaklı Tabiatı Koruma Alanı) geçiyoruz, Burada devasa anıt ağaçların büyülü havası eşliğinde patikamızda yürüyoruz daha sonra Subatan Yaylasına doğru devam ediyoruz. Takriben saat 16:00 gibi etkinliğimizi sona erdiriyoruz.

TREKKİNG : Kavaklı Tabiat Parkı - Subatan Yaylası : 15 Km


YENİCE ORMANLARI : Yenice Ormanları, Karabük ili, Yenice ilçesi sınırlarında yer alan ormandır. İsmini de ilçeden almaktadır. TÜRKİYENİN EN BÜYÜK BLOK ORMANIDIR( ORMAN DENİZİ OLARAK GEÇER.)Biyolojik çeşitlilik ve barındırdığı yaban hayat ile Dünya nın sayılı ormanları arasında yer alan Yenice Ormanları, 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Acil Olarak Korunması Gereken 100 Sıcak Noktadan birisi olarak belirlendi. İçinde hiçbir yerleşim yeri olmayıp kesintisiz orman alanına sahip bölgeye orman denizi denilmektedir. Yenice ormanlarında anıt ağaçların bulunduğu Arboretum "Açık Hava Orman Müzesi" alanı da bulunmaktadır.


KAVAKLI TABİAT PARKI (DEVASA ANIT AĞAÇLAR) : Kendine has bir mikro klimaya sahip olan Yenice Ormanları nın en önemli bölümü, kuşkusuz anıt ağaçların bulunduğu Arboretum alanı. Suyun ve nemin yarattığı zengin bitki çeşitliliğinin ürünü olan anıt ağaçlar, bu doğa harikasının en değerli hazineleri arasında. Türlerinin diğer örneklerine göre olağanüstü çap ve boya ulaşan bu nadir ağaçlar, Tabiat Anıtı olarak tescil edilmiş ve koruma altına alınmış. Çevreleri 2 ila 7 metre, boyları ise 18 ila 30 metre arasında değişen Istıranca meşesi, Türk fındığı, porsuk, Kafkas ıhlamuru, dağ karaağacı ve akçaağaçlarıyla Yenice Ormanları, bir açık hava müzesi konumunda. Dev cüsseleriyle gökyüzüne uzanan bu anıtsal gövdeleri hayranlıkla seyrederken, tabiat ananın yaratıcılığına bir kez daha saygı duyacaksınız.


PAYLAŞIMA DAHİL HİZMETLER

1 Gece çadır konaklama
Arazi araçlarıyla transferler
Yerel Rehber
Sigorta , yol ve rehberlik
Tahmini maliyet 420 TL 

YİYECEK -İÇECEK DURUMU

* 2 günlük kahvaltı ve öğle akşam yiyecek ve içeceklerimizi alıyoruz.

MALZEMELER
. Çadır - Mat - Uyku Tulumu
. 20 - 30 litrelik sırt çantası
. Bileği saran yürüyüş botu.
. Kamp Sandalyesi
. Varsa yağmur , çamur ve dikenlerden koruyan TOZLUK
. Baton ( Yürüyüşlerde ayaklardaki yükü azaltır.)
. Yağmurluk ve panço (mevsim uygunsa )
. Çabuk kuruyan malzemelerden yapılmış kıyafetler.
. Kafa feneri , düdük ve yedek kıyafetler.
. Varsa küçük ilk yardım çantası -  ilaçlarınız.
ÖNEMLİ NOTLAR : 
* Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir. 
* Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. 
* Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur. Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.
* Parkurumuzun bir kısmı keşif etapları içerir. Patikalar , dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir. 

Bu etkinliği Tursab A acenta gurubu, 8273A sicil numaralı GLEE Turizm ile organize etmekteyiz

KAMPTREK gezgin ruhuyla hareket eden bir gruptur. Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder. Faaliyetlerimize katıldığınız taktirde konfor beklentinizin olmaması , ekip arkadaşlarınıza ve emeğe saygı çok önemlidir. Bunu bozacak tavırlar tarafımızca hoş görülmez.


YÜRÜYÜŞ LİDERİ:
Erol GEYGEL : 0545 658 4873   

02 TEMMUZ 2021 CUMA AKŞAMI İLK DURAK YENİBOSNADAN 23:00 DA HAREKET EDİLECEKTİR.

ARAÇ DURAKLARI
23:00 Yenibosna
23:05 İncirli ALFEMO
23:10 Cevizlibağ
23:15 Mecidiyeköy YapıKredi
23:30 Kadıköy İşmont
23:35 E-5 Göztepe
23:45 E-5 Kozyatağı Carrefour
23:50 E-5 Bostancı
23:55 E-5 Maltepe
24:00 E-5 Kartal

ETKİNLİKLERİMİZ PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR. BU NEDENLE ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR.


 BU SITEDEKI TÜM ETKINLIKLER 


(Tursab no: 8273) AIT ETKINLIKLERDIR.

KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DIKKATINE:
1-Kamptrek  8273 Tursab Nolu Glee Turizm e ait  etkinliklerin sosyal ag platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt disi gezileri 1618 sayili Seyahat Acenteleri Kanunu geregince, tüm yasal haklarimizin korunabilmesi amaci ile Kültür ve Turizm Bakanligi Seyahat Acentesi Isletme belgesine sahip A Grubu seyahat acentasi Glee Turizm tarafindan organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylasim esasina dayanmaktadir.(Paylasim Esasi : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini kapsamaktadir. ) Katilacagim dediginizde sizin sözünüze güvenilip islem yapilir. Bu yüzden dolayidir ki katilacagim dediginizde katilmasaniz bile katilim ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasindaki son iptal tarihinden sonra etkinlige katilamayan dostlarimiz eger yedek katilimci yoksa iptal eden katilimci ücretin tamamini ödemekle yükümlüdür.
4-Sehir disi etkinliklerde  seyahat sigortasinin yapilabilmesi için TC kimlik no  gereklidir.
5-Doga Yürüyüslerinde katilim ücreti disinda her hangi bir ücret belirtilmez. Yeme - içme kisinin kendine aittir.
6-Bazi etkinliklerimiz efora dayali etkinlikler oldugu için, Kalp, sara, pihtilasma vb özel hastaliklari için sakincali olabilir, Katilmak isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katildiginiz taktirde ; dogaya ait risklere muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katilmalidirlar. Bu riskler; her türlü dogal afetler,( sel , yangin,tas düsmesi, suda bogulma , toprak kaymasi, yildirim vb), vahsi hayvan, yolu kaybetme, geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize katilacak kisiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan basina gelebilecek olaylari kabullenmis olarak gelmelidirler.
8 -Dogada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacimiz  sizlerle eglenceli ve güvenli bir yürüyüs gerçeklestirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emege saygi çok önemlidir.