HAFTASONU KAZDAĞLARI (AVUNYA)

Paylaşın
Faaliyet detayları
  • Tarih: 23.03.2024 Cumartesi - 24.03.2024 Pazar
  • Etkinlik süresi 2 Gün
  • Etkinlik Türü : OTEL KONAKLAMALI
  • Mesafe 17 KM
Doğa yürüyüşü Lideri
  • Sait YİĞİT
  • Puanı 1935
    Katıldığı etkinlik 210
    Yürüyüş mesafesi 2606 km
    Düzenlediği etkinlik 185
  • İletişime geç
Otel Konaklamalı Haftasonu Doğa Yürüyüşü

İÇERİK : Doğa Yürüyüşü ve Kültür Gezisi 

YÜRÜYÜŞ LİDERİ : Sait YİĞİT

TEL : 0532 335 49 84

FAALİYET SÜRESİ : 1:Gece 2 Gün

KATILIM BEDELİ : 2 Kişilik odalarda Kahvaltı Dahil Konaklama kişi başı 2800 TL ( 42 TL akaryakıt fiyatına göre güncellenmiş tutar)

MALİYET E DAHİL OLANLAR:  2 kişilik odalarda kahvaltı dahil 1 gece konaklama  + Yol +   Seyahat Sigortası + Rehberlik

Not: Akaryakıt Fiyatlarında oluşacak farklar yol ücretine yansıtılacaktır



PROGRAM


1. GÜN 23.03.2024  Cumartesi Sabah 06.00'da Yenibosna'dan başlayarak yola çıkıyoruz.  Yol üzerinde uygun noktada alacağımız kahvaltı (extra) sonrası Yenice'deki otelimize yerleşiyoruz. Otelimiz Kazdağ Göknar Otel.  Yerleştikten sonra 9 km Göknar Otel-Şeytan Kayası parkurumuzda yürüyeceğiz.  Katılmak istemeyen arkadaşlar otelde kalıp çevre gezileri gerçekleştirebilir.  Yürüyüş sonrası Yenice Merkeze geçip serbest zaman vereceğiz.



2. GÜN 23.03.2024  Pazar Sabah Otelde alacağımız kahvaltı sonrası bavullar yüklü şekilde otelden ayrılıyoruz. Yenice Göletinden başlayıp Çınarcık köyünde biten 7-8 km  seyir manzaralı - orman içi yollar ve patikalarda oluşan parkurumuzu yürüyeceğiz. Yürüyüş sonrası İstanbul'a doğru yola çıkacağız.



AVUNYA

Avunya,(Agonya) Çanakkale'nin Yenice ilçesinden Balıkesir'in Gönen ilçesine kadar olan ve Kazdağları'nın arkasındaki bölgeye verilen antik isimdir. 


Tarihçe

İyonyalılar tarafından kurulan Avunya, İyonyalı kumandan Neleus (Nelee) kumandasında buraya gelen İyonyalılarca kurulmuş Çanakkale'den İzmir'e kadar olan On iki İyon Kolonisi'nin merkezi olmuştur. İleriki devirlerde bölge, Karesi Beyliği'ne ve ardından 1363 tarihinde Osmanlı'ya ilhak olmuştur. Osmanlı döneminde bölgenin Serdar ve Voyvoda unvanlı kişilerce yönetildiği mezar taşlarından bilinmektedir. Yine böyle bir taş 1763-1764 (Hicri 1177) tarihli Avunya Serdarı Elhac Ali Ağa'ya aittir. Ayrıca Dilaver Paşa tarafından 1830'lu yılların sonunda Avunya'ya Köseler cemaatinden bir grup yerleştirilmiştir.


Eski Osmanlı teşkilâtında Avunya, Biga Sancağı'na bağlı bir nahiyedir.[9] Tanzimat'tan sonra 1846 yılında Karesi Sancağı'na bağlı bir kaza yani ilçe olmuştur. Avunya Kazası ise yapısal olarak bir bölgesel kazadır. Yani kaza bölgedeki önemli bir yerleşim yerinin adını almak yerine, ilgili köy ve nahiyeleri topyekûn içine alan Avunya bölgesinin adını almıştır. 1864 yılında yeniden nahiye yapılarak Edremit Kazası'na bağlanmıştır. 1881'de Karesi, vilayet olmuştur. Fakat Avunya'nın yönetiminde hiçbir değişiklik olmamıştır. 1888'de de durum böyledir. 1909'da da Karesi, bağımsız sancak olmuş, Avunya'nın yönetiminde yine değişiklik olmamıştır. Yine aynı yıl Avunya nahiyesine Karaaydın, Mizaç, Çukuroba ve Armuduk köyleri bağlanmıştır.


Türk Kurtuluş Savaşı'nda Avunya kuzeyindeki dağlarla Biga ve Yenice gibi isyan bölgelerinden ayrıldığı için güvenliydi. Avunya halkı Yakup Tütüncü önderliğinde işgallere karşı Agonya Müdafaa-i Hukuk Heyeti'ni kurmuştur. Zaten I. Dünya Savaşı ve Balkan Savaşları'nda Avunya birçok şehit vermiştir. Çanakkale Savaşı'nda yine Avunya'ya bağlı Koyuneli köyünden 80 kişi ölmüştür. Edremit Kaymakamlığı, Agonya Müdafaa-i Hukuk Heyeti başkanı Yakup Tütüncü'den Ayvalık Cephesine 50-60 gönüllü göndermelerini istemiştir. Avunya bu çağrıya 400 kişi göndermiştir. TBMM daha sonra Yakup Tütüncü'ye kırmızı şeritli İstiklâl madalyası vermiştir. Avunya'dan giden gönüllüler cephede savaşırken Avunyalılar Anzavur, Edincikli, Bacak Hasan çeteleri ve Yunanların zulümlerine uğramıştır. Cumhuriyetten sonra Balıkesir ilinin Edremit Kazası'na bağlı Avunya Nahiyesi, 1936 yılında dağıtılmış, nahiyenin bulunduğu topraklar Çanakkale iline verilmiştir.


Coğrafya

Kaz dağları ve diğer dağlar bölgenin yer şekillerini oluşturmaktadır. Dağlarda özellikle çam ve meşe ağaçları vardır. Gönen Çayı'nın bu yöredeki kısmına Agonya Çayı ve Koca Çay denir. Avunya'da tütüncülük bunun yanında buğday ekimi ve biber tarımı da gelişmiştir. Avunya'nın Kurtuluş Savaşı döneminde 36 köyü vardır. Bu köylere Büyük Avunya, Yenice civarındaki köylere Küçük Avunya denilmektedir.



 BU SİTEDEKİ TÜM ETKİNLİKLER 

(Tursab no: 8273) AİT ETKİNLİKLERDİR.

KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DİKKATİNE:
1-Kamptrek  8273 Tursab Nolu Glee Turizm'e ait  etkinliklerin sosyal ağ platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt dışı gezileri 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu gereğince, tüm yasal haklarımızın korunabilmesi amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentesi İşletme belgesine sahip A Grubu seyahat acentası Glee Turizm tarafından organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylaşım esasına dayanmaktadır.(Paylaşım Esası : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini kapsamaktadır. ) Katılacağım dediğinizde sizin sözünüze güvenilip işlem yapılır. Bu yüzden dolayıdır ki katılacağım dediğinizde katılmasanız bile katılım ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasındaki son iptal tarihinden sonra etkinliğe katılamayan dostlarımız eğer yedek katılımcı yoksa iptal eden katılımcı ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür.
4-Şehir dışı etkinliklerde  seyahat sigortasının yapılabilmesi için TC kimlik no  gereklidir.
5-Doğa Yürüyüşlerinde katılım ücreti dışında her hangi bir ücret belirtilmez. Yeme - içme kişinin kendine aittir.
6-Bazı etkinliklerimiz efora dayalı etkinlikler olduğu için, Kalp, sara, pıhtılaşma vb özel hastalıkları için sakıncalı olabilir, Katılmak isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katıldığınız taktirde ; doğaya ait risklere muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. Bu riskler; her türlü doğal afetler,( sel , yangın,taş düşmesi, suda boğulma , toprak kayması, yıldırım vb), vahşi hayvan, yolu kaybetme, geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize katılacak kişiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan başına gelebilecek olayları kabullenmiş olarak gelmelidirler.
8 -Doğada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacımız  sizlerle eğlenceli ve güvenli bir yürüyüş gerçekleştirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emeğe saygı çok önemlidir.