
İÇERİK : Otel Konaklamalı Yürüyüş
FAALİYET SÜRESİ : 1 gece 2 gün
PARKUR BİLGİSİ : 10 + 14 = 24 Km
ETKİNLİK BÖLGESİ : Eskişehir - Kütahya
YÜRÜYÜŞ LİDERİ. : Erol Geygel
TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL 10 VADİSİNDEN BİRİ...
Sonbaharın en güzel zamanında, Ülkemizin en güzel parkurlarında birini yürüyeceğiz. Frig yolu 506 Km uzunluğu ve 4 il sınırları içinden geçen yolları ile Türkiye'nin üçüncü büyük Doğa Yürüyüşü (Trekking) parkurudur. Frig Yolu Tarih, Jeolojik, Kültürel ve Doğal güzellikleri ile tam bir görsel şölen sunmaktadır.
44 KÖY VE 5 BELDEDEN GEÇİYOR
Eskişehir ve Kütahya illerinde 8 ilçe, 44 köy ve 5 beldeden geçiyor. Kütahya'daki Yenice Çiftliği, Afyonkarahisar Seydiler ve Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Friglerin siyasi başkenti Gordion (Yassıhöyük) olmak üzere üç noktadan ulaşılabilen yol, Friglerin dini merkezi (Midas) Eskişehir'in Han ilçesine bağlı Yazılıkaya köyünde birleşiyor.
Frig Vadisi, Friglerden kalma kaya yerleşimleri, kaya anıtları, mezar odaları, kilise ve şapelleri, peribacaları ve diğer doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en güzel 10 vadisinden birisi olma özelliği taşıyor.
PROGRAM
21 Ekim Cuma Akşamı Saat 23.59 Yenibosna'dan başlayarak E 5 üzeri noktalardan alacağımız katılımcılarımız ile yola koyuluyoruz. Sabah saatlerinde uygun bir yerde alacağımız kahvaltı sonrası Parkur başlangıcına gidiyor ve yürüyüşümüze başlıyoruz. ( Saat durumuna göre Eşkişehir Seyyitgazi ilçesine uğrayabiliriz.


1. GÜN (22 EKİM 2022 CUMARTESİ) : ÇUKURCA - GERDEKKAYA - YAZILIKAYA ( 9 - 10 KM)
Sabah erken saatlerde Eskişehir Cukurca köyüne varıyoruz. Güzel bir rotada da önce Gerdekkaya Anıtını görüyoruz. Daha sonra yaklaşık 6 km patikalardan devam ederek Nihayet Midas Antik kentine yani Yazılıkayaya ulaşıyoruz.. Friglerin dini merkezi ve Frig yolunun en muhteşem anıtı ve kentini gezdikten sonra dönüşte Midas Cafeye uğrayıp konaklama tesisimiz için yola koyuluyoruz.
MİDAS ANITI (YAZILIKAYA) : Frig kaya fasadlarının en görkemli örneğidir. Midas şehri platosunun kuzeydoğu eteğinde, öne doğru çıkıntı yapan kaya kütlesi üzerinde yer alır. İlk olarak 1800 yılında W. M. Leake ve arkadaşları tarafından incelenerek kabataslak çizimi yapılmıştır. Anıtın sol üst kısmında, düzleştirilmiş ana kaya üzerindeki Frigce yazıtta geçen Midai kelimesinden dolayı anıta bu ad verilmiştir. Yöre halkı ise üzerindeki yazıtlar nedeni ile anıtı, Yazılıkaya olarak adlandırmıştır. Günümüzde her iki isim de kullanılır. Doğuya bakan anıt 17.00 m yüksekliğinde, 16.50 m genişliğindedir. Anıtın üzerinde Frigce yazıtlar vardır. Birinci yazıt, anıtın sol üst kısmında, düzleştirilmiş ana kaya üzerine kazınmıştır.
Burada Kral Midas'ın ismi okunmaktadır. İkinci yazıt, sağ yan çerçeve üzerindedir. Bezeme ile çerçeve kenarı arasında kalan boşluğa yanlamasına soldan sağa doğru yazılmıştır. 4.75 m uzunluğundadır. Baba sözcüğü ilginçtir


Sabah erken saatlerde kahvaltımızı yaptıktan sonra tesisten ayrılıyoruz. Parkurumuz ring rotadır. Sabuncupınar Köyünden çıkıp Yılanlı Vadi boyunca devam edip Porsuk Çayının oluşturduğu baraj gölüne ulaşıyoruz. Burada mola verdikten sonra başka bir güzergahtan tekrar Sabuncupına Köyüne ulaşıp aracımıza binerek İstanbul Yoluna revan oluyoruz.

KİŞİ BAŞI ETKİNLİK MALİYETİ
* 2 kişilik oda (Duş ve WC 'li) kişi başı : 1550 TL
* 2 - 3 kişilik oda ( Duş ve WC ortak ) kişi başı :1400 TL* * * Oda sayıları sınırlı olduğu için konaklama tercihinizi etkinlik sorumlusuna bildiriniz.
NOT : ( Mazot fiyatında oluşacak ciddi artışlar ücrete yansıtılacaktır. )
MALİYETE DAHİL OLANLAR
* İstanbul'dan başlayıp İstanbul'da biten ulaşım.
* 1 sabah kahvaltısı
* 1 akşam yemeği


23:59 Yenibosna
00:05 İncirli ALFEMO
00:10 Cevizlibağ
00:15 Mecidiyeköy YapıKredi
00:30 Kadıköy İşmont
00:35 E-5 Göztepe
00:45 E-5 Kozyatağı Carrefour
00:50 E-5 Bostancı
00:55 E-5 Maltepe
01:00 E-5 Kartal
Lütfen kalkış saatinden 5 dk. önce durakta olunuz...


(Tursab no: 8273) AIT ETKINLIKLERDIR.
KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DIKKATINE:
1-Kamptrek 8273
Tursab Nolu Glee Turizm'e ait etkinliklerin
sosyal ag platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt disi gezileri 1618
sayili Seyahat Acenteleri Kanunu geregince, tüm yasal haklarimizin korunabilmesi
amaci ile Kültür ve Turizm Bakanligi Seyahat Acentesi Isletme belgesine sahip A
Grubu seyahat acentasi Glee Turizm tarafindan organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylasim
esasina dayanmaktadir.(Paylasim Esasi : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini
kapsamaktadir. ) Katilacagim dediginizde sizin sözünüze güvenilip islem
yapilir. Bu yüzden dolayidir ki katilacagim dediginizde katilmasaniz bile
katilim ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasindaki son iptal tarihinden sonra
etkinlige katilamayan dostlarimiz eger yedek katilimci yoksa iptal eden katilimci
ücretin tamamini ödemekle yükümlüdür.
4-Sehir disi etkinliklerde seyahat sigortasinin yapilabilmesi için TC
kimlik no gereklidir.
5-Doga Yürüyüslerinde katilim ücreti disinda her hangi bir
ücret belirtilmez. Yeme - içme kisinin kendine aittir.
6-Bazi etkinliklerimiz efora dayali etkinlikler oldugu için,
Kalp, sara, pihtilasma vb özel hastaliklari için sakincali olabilir, Katilmak
isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katildiginiz taktirde ; dogaya ait risklere
muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere
katilmalidirlar. Bu riskler; her türlü dogal afetler,( sel , yangin,tas
düsmesi, suda bogulma , toprak kaymasi, yildirim vb), vahsi hayvan, yolu kaybetme,
geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize
katilacak kisiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan basina
gelebilecek olaylari kabullenmis olarak gelmelidirler.
8 -Dogada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacimiz sizlerle eglenceli ve güvenli bir yürüyüs
gerçeklestirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emege saygi çok önemlidir.