ÜCRETSİZ BELGRAD ORMANLARI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Paylaşın
Faaliyet detayları
  • Tarih: 15.04.2021 Perşembe
  • Etkinlik süresi Günübirlik
  • Etkinlik Türü : KOLAY DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
  • Mesafe 14 KM
Doğa yürüyüşü Lideri
  • Sait YİĞİT
  • Puanı 1935
    Katıldığı etkinlik 210
    Yürüyüş mesafesi 2606 km
    Düzenlediği etkinlik 185
  • İletişime geç
Ücretsiz Etkinlik (Özel Araçlı Katılıma Uygun)
ÜCRETSİZ BELGRAD ORMANI ATAYA SAYGI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
( 15 NİSAN 2021 PERŞEMBE )
Ring rota, özel araçlı katılıma uygun

 

Etkinlik Türü:     KOLAY DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Etkinlik Tarihi:   15.04.2021 PERŞEMBE
Etkinlik Süresi:  GÜNÜBİRLİK
BULUŞMA NOKTASI : BAHÇEKÖY ADIGÜZEL  KAFE

ULAŞIM :
* Hacıosman metro istasyonundan her 10 dakika da bir belediye otobüsü kalkıyor. 42HM son durakta inilecek  Anadolu yakasından gelecekler Zincirlikuyu 42M  son durakta inilecek.
* Taksim den 42T ile son durakta inilecek.
Bu hafta Belgrad Ormanındayız. Saat 10:00'da Bahçeköy ADIGÜZEL kafede buluşuyoruz. Yanımızda getirdiklerimizle kahvaltımızı burada yapıyoruz. Dileyenler Bahçeköy'ün diğer imkanlarını kullanabilir.
Çay ve muhabbetin ardından 10:30'da Bahçeköy'den ormana giriyoruz.


AHTAPOT ÇINAR

Kanımca İstanbul'daki en görkemli anıt ağacımız, yedi kollu bir ahtapotu andırdığı için "Ahtapot Çınar" olarak da adlandırılan yaklaşık 400 yaşlarında bir doğu çınarıdır (Platanus orientalis). 32 m. boyunda, 3.65 m. çapındaki bu çınar Büyükdere-Bahçeköy yolu üzerindeki, İ.Ü. Eğitim ve Araştırma Ormanı olarak bilinen arazinin girişinden 700 m. ilerde sağda yer alır. Dünya çapında bir tabiat anıtı olan ve bir zamanlar Bilezikçi Çiftliği arazisinde kalan Ahtapot Çınar


BİLEZİKÇİ ÇİFTLİĞİ

 İstanbul Üniversitesi, 33 bin 500 metrekare orman içinde kurulu tarihi yapının da yer aldığı çiftliğin restorasyon ve restitüsyon projesinin hazırlanması için çalışma başlattı. Malkoçoğlu, Sosyete Şaban gibi kült filmlerin yanı sıra, son dönem tarihi dizilerinin de mekanı olarak kullanılan Bilezikçi Çiftliği, Osmanlı'nın son dönem ticari faaliyetleriyle tanınan Abraham Paşa tarafından kurulmuştu. Mirasçıları tarafından satılan çiftlik arazisi 1980'li yıllarda İstanbul Üniversitesi tarafından kamulaştırıldı. 70'li yıllarda Türk Sineması'nın platosu olarak kullanılan çiftlik aslına uygun olarak onarılacak.


VALİDE SULTAN BENDİ (1796) - II. MAHMUD BENDİ (1839)

2011 yılında ilan edilen ve Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Bentler Tabiat Parkı, ismini alanın kuzeyinde yer alan Valide Sultan Bendi ve II. Mahmud Bendi'nden almaktadır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan ve Taksim Suyu Bentleri adıyla anılan Valide Sultan Bendi, 1796; Sultan II. Mahmud Bendi (Yeni Bend) ise 1839 yılında inşaa edilmiştir. Tabiat Parkı içerisinde Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma Iskara Bendi ve tarihi çeşmeler de bulunmaktadır. Yaklaşık 16 hektar alana sahip Tabiat Parkı, zengin bir flora ve fauna varlığına sahiptir. Hakim ağaç türü, meşe ve gürgendir. Valide Sultan Bendi bitişiğinde anıt ağaç olarak tescil edilen 269 yaşında Çınar (Platanus orientalis) mevcuttur.

PARKUR YAPISI : Parkurumuz daha çok patikalardan oluşmaktadır. Tahmini olarak 12 - 14 KM  civarı olacaktır. Öğle yemeğimizi orman içinde yanımızda getirdiklerimizi yiyeceğiz. 

PROGRAM :

10:00 - 10:30 : BAHÇE ADIGÜZEL KAFEDE buluşma,

10:30'ten itibaren kafeden hareket edilerek, Bahçeköy'den ormana giriş ve yürüyüşe başlama.

TAVSİYELER : Boğazlı yürüyüş botu, yağmurluk veya rüzgarlık tavsiyemizdir. Yürüyüş süresince enerji verecek kuruyemis, meyve, sandviç, yeterli su bulundurunuz. Varsa kullandığınız ilaçlar ve kişisel ilk yardım malzemeleriniz yanınızda bulunmalıdır... 

Malzemeler:

Bileği saran su geçirmez bot tozluk. Su geçirmez giysiler. Sırt çantanızda; yedekleriniz varsa kullandığınız ilaçlar ve su mutlaka bulunmalı. Yağmurluk el ya da kafa feneri ve DÜDÜK yanınızda olması gerekenlerden.

FAALİYET SORUMLUSU Sait YİĞİT : 0532 3354984

Önerdiğimiz Malzemeler :

Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.

Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, Düdük, Kafa Feneri, Mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.

Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir Kültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.

Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.

Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz.

Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.

Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.

Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.

Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için Mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan Tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.

Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.

Matara: En az 1 lt'lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmalıdır.

İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.

Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın



 BU SİTEDEKİ TÜM ETKİNLİKLER 

(Tursab no: 8273) AİT ETKİNLİKLERDİR.

KATILIMCI DOSTLARIMIZIN DİKKATİNE:
1-Kamptrek  8273 Tursab Nolu Glee Turizm'e ait  etkinliklerin sosyal ağ platformudur. Grubumuzun tüm yurt içi ve yurt dışı gezileri 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu gereğince, tüm yasal haklarımızın korunabilmesi amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentesi İşletme belgesine sahip A Grubu seyahat acentası Glee Turizm tarafından organize edilmektedir.
2-Grupta veya sayfada düzenlenen etkinlikler paylaşım esasına dayanmaktadır.(Paylaşım Esası : Yol - Acenta - Rehberlik - Sigorta giderlerini kapsamaktadır. ) Katılacağım dediğinizde sizin sözünüze güvenilip işlem yapılır. Bu yüzden dolayıdır ki katılacağım dediğinizde katılmasanız bile katılım ücretini ödersiniz.
3-Etkinliklerimizin web sayfasındaki son iptal tarihinden sonra etkinliğe katılamayan dostlarımız eğer yedek katılımcı yoksa iptal eden katılımcı ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür.
4-Şehir dışı etkinliklerde  seyahat sigortasının yapılabilmesi için TC kimlik no  gereklidir.
5-Doğa Yürüyüşlerinde katılım ücreti dışında her hangi bir ücret belirtilmez. Yeme - içme kişinin kendine aittir.
6-Bazı etkinliklerimiz efora dayalı etkinlikler olduğu için, Kalp, sara, pıhtılaşma vb özel hastalıkları için sakıncalı olabilir, Katılmak isteyenler, etkinlik yöneticisine haber vermelidir.
7-Etkinliklerimize katıldığınız taktirde ; doğaya ait risklere muhatap olabileceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar. Bu riskler; her türlü doğal afetler,( sel , yangın,taş düşmesi, suda boğulma , toprak kayması, yıldırım vb), vahşi hayvan, yolu kaybetme, geceyi arazide geçirmek zorunda kalma gibi durumlar olabilir. Faaliyetimize katılacak kişiler hiç kimseyi bu durumlardan sorumlu tutmadan başına gelebilecek olayları kabullenmiş olarak gelmelidirler.
8 -Doğada herkes kendisinden sorumludur. Bizim amacımız  sizlerle eğlenceli ve güvenli bir yürüyüş gerçekleştirmektir. Bu nedenle grup uyumu ve emeğe saygı çok önemlidir.